Foglalási Szabályzat

Általános foglalási szabályzat

Foglalás menete

- személyesen irodánkban Szeged, Somogyi utca 17. szám alatt
- e-mailen: info@nextholiday.hu

- honlapunkon keresztül gyors ajánlatkérés opció segítségével.

A foglaláshoz szükséges adatok

- pontos, útlevélben szereplő név
- születési idő
- lakcím
- telefonszám
- e-mail cím

Szerződéskötési feltételek

A Next Holiday Kft által közvetített külföldi utazásokra a polgári törvénykönyv 415-416 §-ainak és az utazási és az utazást közvetítő szerződésekről szóló 214/1996. (XII. 23.) kormányrendelet rendelkezései, illetve jelen szerződési feltételekben foglaltak az irányadók.

A Next Holiday Kft adatai
Székhely: 6720, Szeged, Oroszlán u. 1. 2/3.
Telephely/Iroda/Levelezési cím:6720. Szeged, Somogyi u. 17.

Telefon/telefax szám: 62 388622
Adószám: 24077107-2-06
Bankszámlaszám: 10702040-68610410-51100005

MEKH szám: U-001396

 

A megrendelő/utazási szerződésa következőket tartalmazza

  • megrendelő neve, címe, telefonos elérhetősége
  • utazásszervező , utazás időpontja, úti cél, szolgáltatások és árai
  • fizetési feltételek

Az utazási szerződésben feltüntetett árak minden járulékos költséggel együtt az út pontos és végleges árát tartalmazzák!

 

A Next Holiday Kft. fenntartja magának azt a jogot, hogy a weboldalán feltüntetett információkat, árakat a megrendelés előtt, után és közben is szükség szerint módosítsa, abból adódóan, hogy a weboldalon feltüntetett árak folyamatosan módosulhatnak (pl.: előfoglalási akciók, akciós árlisták, az utazásszervezők aktuális akcióinak kiadása / módosítása, stb.), ezért az esetleges áreltérésekből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.

A megrendelő/utazási szerződés és az utazásszervező ászf-nek aláírásával egyidejűleg a megrendelt  út árának az előlegét (utazás megkezdése előtt több mint 35 nappal történő megrendelés esetén) 40%-ot, illetve az utazásmegkezdése előtt kevesebb, mint 35 nappal történő megrendelés esetén 100%-ot kell befizetni. Kivételt képez, amennyiben az adott utazásszervező általános szerződésében leírtak másképp nem rendelkeznek.

Banki utalás esetén, az út árának számlánkra történő megérkezéséig az adott szolgáltatást az utazásszervező felé nem áll módunkban lefoglalni.

A pénz beérkezése és a foglalás közötti időben elfogyott helyekért irodánk nem vállal felelősséget és az ebből adódó károkért Next Holiday Kft-t semmilyen felelősség nem terheli.

A megrendelt szolgáltatás kifizetési lehetőségei

  • készpénzfizetés személyesen az irodáinkban
  • átutalás a bankszámlánkra
  • készpénz befizetés valamelyik CIB Bankfiókban a bankszámlára

Ár garancia

A Next Holiday Kft. garantálja, hogy az utakat az utazásszervező  irodával azonos áron értékesíti ügyfelei részére.

Utazási okmányok / Voucher

Az utazási okmányokat repülős út esetében az adott út szervezőjének a képviselőjétől indulás előtt két órával veheti át a repülőtéren. Ebben az esetben irodánk részvételi jegyet állít ki a megrendelt utazásról. Egyéni külföldi illetve belföldi szállásfoglalás esetén a voucherek irodánkban átvehetőek Ennek pontos részleteiről az adott foglalás után tudunk tájékoztatást adni. Amennyiben a Megrendelő a foglalás során saját maga, és más részére is megrendeli  az adott utazási csomagot, abban az esetben a megrendelő személyét  a többi utas jogszerűen eljáró képviselőjének tekintjük. Kizárólag a megrendelő a felelős minden olyan kárért, vagy a többi utast ért  bármilyen hátrányért, ami azért következhet be, mert a megrendelő a többi utas vonatkozásában nem rendelkezett képviseleti jogosultsággal.

·           Az úti-okmányok (útlevél, esetlegesen vízum) beszerzése az Utasok kötelessége és felelőssége. Az Utasok kötelesek az utazásra vonatkozó mindenkori jogszabályokat, előírásokat (pl. útlevél-, vám-,devizajogszabályok,  be- és kiutazási szabályok, egészségügyi előírások stb.) betartani; az ezek megszegéséből, be nem tartásából eredő többletköltségek és károk az utasokat terhelik.

·          Külföldi állampolgárságú utasok esetén, az utas saját felelőssége az adott ország rá vonatkozó beutazási szabályainak ismerete Pontos információt az adott ország konzulátusán/nagykövetségén kérhet.

A konkrét megrendelésre szóló utazási szerződés illetve az Áfa nyilatkozat a részvételi díj befizetése után a Megrendelő és/vagy főutas (szerződő megrendelő) részére átadásra kerül. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei (Ászf) az irányadóak.

Áfa nyilatkozat

A Megrendelőnek az utazás megrendeléskor nyilatkoznia kell arról, hogy milyen minőségben rendelte meg az utazást. A 2011. január 1.-től hatályos, többször módosított Áfa tv. 206. §-a alapján az Ügyfél köteles nyilatkozni arról, hogy az utazási iroda által nyújtott szolgáltatást - nem adóalanyként, vagy nem adóalanyi minőségében (azaz utasként) veszi igénybe (tehát magányszemélyként foglal, nem kér cégnévre számlát), illetve – adóalanyként saját nevében és javára, tehát végső felhasználóként veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát, de a megrendelt szolgáltatást nem számlázza tovább), illetve - adóalanyként saját nevében, de más javára (azaz nem utasként) veszi igénybe (tehát cégnévre kér számlát és a megrendelt szolgáltatást továbbszámlázza, ez esetben plusz Áfa-t is fel kell számolni).